AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

31. OžUJKA 2012. 10:42h

Predsjednik Zagreba iznad trenera: Šarić ide na juniorsku selekciju

Juniori Zagreba postali europski prvaci

Foto

Sport
0

Tekst

Novoimenovani trener Zagreba Dražen Brajković jučer prijepodne odbio je pustiti najnadarenijeg igrača kluba Darija Šarića u Portland, na veliku svjetsku smotru košarkaških dragulja.

No, njegovu odluku poništio je predsjednik kluba Davor Jelavić, u klubu se pričalo pod pritiskom igračeva oca i klupskog sponzora Nikea:

 - Nitko na mene nije utjecao, bila je to isključivo moja volja jer smo Šariću tako i prije obećali, a i u pitanju je prestiž hrvatske košarke - objasnio je Jelavić.

A je li Šarić obećao da će 8. travnja, kad napuni 18 godina, potpisati za Zagreb.

- O tome nije bilo govora.

 Šarić će tako 7. travnja igrati za juniorsku selekciju Svijeta protiv SAD-a, što je Brajkovića vidno nasekiralo:

- Ja sam mu nudio mjesto u petorci, a on će sada propustiti utakmice s Cedevitom, Zadrom i Cibonom!? Hoću li onda ja biti kriv što Dario nema minutažu u seniorskoj momčadi?

Vijest o nedolasku Šarića uznemirila je ljude iz Nikea, sponzora priredbe koja se zove Nike Hoops Summit. Velika kompanija sigurno nije sjedila skrštenih ruku i to je urodilo plodom.

 Prvu utakmicu Brajković će voditi danas u Slavonskom Brodu (19) protiv kluba koji je lani i sam vodio, a sada ga vodi lanjski trener Zagreba Mladen Erjavec. Derbi kola u dvorani dva Sportskog doma večeras igraju Cedevita i Zadar (20), a Cibona dočekuje Zabok (18). Trener Repeša najavio je da će prvi put ove sezone u sastavu biti 15-godišnji Arapović i da El-Amin ostaje do kraja sezone. Cibona iz Širokog dovodi Ivana Ramljaka (21, 203), čiji se otac jučer susreo s gradonačelnikom Bandićem.