AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

30. SIJEčNJA 2011. 11:31h

Prosinečki postaje predstavnik Crvene Zvezde

Foto

Sport
0

Tekst

Kako bi izbjegao cijelu zavrzlamu, koja je nastala jer nema potrebne stručne kavlifikacije za trenera, Prosinečkog će formalno imenovati predstavnikom C. Zvezde, no ne bi smio stajati ili gestikulirati tijekom utakmice, a ni pojavljivati se na pressicama nakon utakmice

Robert Prosinečki, šef stručnog stožera Crvene zvezde, 27. veljače, kada će crveno-bijeli protiv Smedereva igrati prvu utakmicu nastavka nogometnog prvenstva Srbije, vjerojatno će sjediti na pomoćnoj (tehničkoj) klupi na stadionu na Marakani.

Naime, ostalo je mjesec dana do utakmice, a čini se da je to prekratak rok da Robi upiše akademiju HNS-a te krene u proceduru školovanja koja bi mu omogućila da u Srbiji dobije dozvolu da vodi momčad i u zapisniku pokraj riječi trener piše njegovo ime. Što će učiniti čelnici Crvene zvezde? Zasad jedino što mogu jest da njegov pomoćnik, bivši igrač kluba iz Ulice Ljutice Bogdana Žarko Đurović, bude u zapisniku vođen kao trener, a Prosinečki predstavnik kluba.

To je pravno riješenje, a problemi bi mogli nastati jer Prosinečki ne bi smio ustajati tijekom utakmice, gestikulirati, a nakon dvoboja ne bi se smio ni pojavljivati na službenoj konferenciji za novinare. A u ovom trenutku svi najvažniji nogometni ljudi u Srbiji skloni su Partizanu, stoga u Beogradu za Prosinečkog neće biti nikakva popusta, štoviše, na svaki će mu se način pokušati otežati put.