7. RUJNA 2013. 11:00h

Sandra Perković: Ispisala sam novu stranicu u povijesti

Sandra Perković

Foto

Sport
0

Tekst

Najbolja hrvatska sportašica, olimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković nije skrivala oduševljenje nakon pobjede u Bruxellesu kojom je potvrdila svoju dominaciju u "Dijamantnoj ligi".

Sandra je do sedme pobjede u isto toliko natjecanja bacačica diska u "Dijamantnoj ligi" stigla s odličnim hicem od 67,04 metara kojega je izvela odmah u prvoj seriji, te tako uzvratila Amerikanki Giji Lewis-Smallwood za jedini poraz u sezoni, onaj na "Hanžeku" u Zagrebu u utorak. Lewis-Smallwood je zauzela drugo mjesto sa 64,82m, dok je treća bila Francuskinja Melanie Robert-Michon sa 63,45m.

 

"Odlično sam i super se osjećam. Presretna sam jer sam nepobjediva u Dijamantnoj ligi. Danas sam napisala novu stranicu u povijesti. Od 32 moguća boda osvojila sam 32, može li bolje ? Ove godine sam osvojila sve što se može osvojiti - Svjetsko prvenstvo, Dijamantnu ligu, Mediteranske igre. Ova 2013. je bila i više nego uspješna za mene uz sve probleme koji su me mučili," kazala je Sandra.

 

Ovo je druga ukupna pobjeda za Perković u "Dijamantnoj ligi", prošle godine je slavila sa šest pobjeda i jednim drugim mjestom, a ove je godine bila još uvjerljivija. Ukupna pobjeda u "Dijamantnoj ligi" našoj je atletičarki donijela i novčanu nagradu od 40.000 dolara.

 

Perković je odličnu sezonu u kojoj je osvojila posljednji veliki naslov koji joj je još nedostajao, onaj svjetske prvakinje u Moskvi, završiti nastupom na mitingu u Rietiju u nedjelju. (Hina)