Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

6. RUJNA 2012. 15:27h

Štimac: Ne želim podcjenjivati protivnika, ali rezultat ovisi samo o nama

...držeći novine ispod ruke

Foto

Sport
0

Tekst

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac s puno optimizma dočekuje sutrašnju utakmicu protiv Makedonije kojom će Hrvatska započeti kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

"Ne želim podcjenjivati protivnika, ali rezultat će ovisiti isključivo o našoj igri", kazao je Štimac uoči svoje prve službene utakmice koju će voditi kao izbornik.

Štimac je naglasio kako je izbor hotela i trening kampa u Zagrebu bio je pun pogodak.

"Ne poznajem Čedomira Janevskog kao izbornika, ali ga vrlo cijenim kao igrača. Na nama je sada da se dokažemo u novim ulogama", komentirao je Štimac svog makedonskog kolegu.

"Ja u ovaj susret ulazim s puno samopouzdanja koje gradim na raspoloženju svih reprezentativaca. Kada smo mi dobro motivirani i 'napaljeni', onda se možemo suprotstaviti bilo kojoj reprezentaciji na svijetu", zaključio je Štimac koji je još rekao kako u ovom trenutku ne razmišlja o utakmici 2. kola protiv Belgije u Bruxellesu koja će se igrati u utorak.

Veznjak Seville Ivan Rakitić s puno optimizma dočekuje sutrašnju utakmicu.

"Bit će to teška utakmica, ali je bitno kako ćemo u nju ući. Makedonija je momčad s vrlo dobrim igračima, ali mi igramo kod kuće i od početka moramo biti dominantni", kazao je Rakitić.

Reprezentacija će večeras od 18.30 trenirati na stadionu u Maksimiru gdje će sutra s početkom u 20.15 započeti dvoboj protiv Makedonije. (Hina)