24. VELJAčE 2012. 11:01h

Utakmice Lige prvaka igrat će se u isto vrijeme da se spriječi namještanje

Foto

Sport
0

Tekst

Rukometaši CO Zagreba i Kadettena neće igrati subotnju utakmicu svoje skupine Lige prvaka u planiranih 20.15 sati, već 15 minuta kasnije

– Iz Europskoga rukometnog saveza stigla je naredba da se sve utakmice igraju u isto vrijeme kako ne bi došlo do namještanja rezultata. S obzirom na to da se kod istog broja bodova dviju momčadi ne gleda međusobni score, već ukupni omjer primljenih i danih pogodaka u skupini, i francuski Chambery ima svoju priliku – rekao je Bartol Kaleb, direktor kluba.

Chambery može u osminu finala ako pobijedi Bosnu sa 40 pogodaka razlike, a istovremenu bi zagrebaši trebali pobijediti Kadetten s više od pet razlike.

– Po tome i mi možemo još biti prvi u skupini. Ako Savehof pobijedi Barcelonu s jednim pogotkom razlike, mi moramo svladati Švicarce sa 47 pogodaka – istaknuo je Kaleb.

Ivica Obrvan, trener CO Zagreba, neće moći računati na ozlijeđenog Balića.

– Tonči Valčić može igrati zbog ozljede samo u obrani. Marko Kopljar nije tri dana trenirao zbog bolova u ramenu, ali će biti spreman – rekao je Obrvan.

Zagrebaši u ponedjeljak odlaze na pripreme u Poreč, odakle će čarterom u Skopje, gdje 8. ožujka igraju protiv Vardara. Tri dana kasnije zagrebaši će ugostiti Metalurg u Varaždinu.