2. SVIBNJA 2012. 13:01h

Velika utakmica na Gripama: Split igra sa Zagrebom

košarka

Foto

Sport
0

Tekst

Velika utakmica, možda i utakmica sezone, večeras se igra na Gripama s početkom u 19 sati gdje Splićani dočekuju Zagreb, izravnog konkurenta u borbi za treće mjesto koje donosi "besplatan" nastup u regionalnoj ABA ligi...

No "žuti" su svjesni da će za slavlje nad "mravima" morati itekako raditi. "Nemojmo se zavaravati, Zagreb koji smo pobijedili u Trnskom sa 28 razlike, nije ista momčad kao ova danas, oni su se podigli za 300 posto, međutim od Kasunove ozljede Zagreb praktično igra bez pravog centra i tu vidim našu šansu, mi smo u reketu jaki i moramo iskoristiti tu našu prednost" - poručio je kapetan Žutih Josip Sobin.

Oprezan je i trener Splita Nikša Bavčević koji upozorava kako momčad koja u svojim redovima ima Mulaomerovića, Simona, Markotu...na koncu i najvećeg talenta Europe Darija Šarića, nipošto nije momčad koju se smije podcijeniti. "Zagrebu predstoje dvije teške utakmice sa Splitom i Zadrom u kojima će odrediti sudbinu svoga kluba i sigurno je da se oni neće predati bez borbe".

Posebne riječi hvale na račun mladoga Darija Šarića imao je strateg "žutih"- "U Hrvatskoj je zavladala prava 'Šarić-manija' koja je sasvim opravdana, jer je momak pokazao da je bezrazložno provodio vrijeme na klupi u prvom dijelu sezone. To je trenutno najveći talent u Europi i smatram da je njegova perspektiva All-Star utakmica NBA lige".

Split nastavlja tradiciju obilježavanja europskih naslova, ovoga puta pod svod dvorane na Gripama podići će se i četvrta europska zastava, ona u čast druge titule prvaka Europe iz sezone 1989/90. Svoj dolazak na utakmicu potvrdili su Dino RađaGoran SobinIvica Burić iZoran Sretenović, a sportski direktor i centar Splita Nikola Vujčić, pozvao je gledatelja da ih pozdrave, ali i da uživo vide budućnost Hrvatske košarke u slijedećih 10-15 godina.