9. KOLOVOZA 2012. 12:35h

Za paraolimpijske igre u Londonu prodano 2,1 milijun karata

Foto

Sport
0

Tekst

Oko 2,1 milijuna karata prodano je za paraolimpijske igre u Londonu koje će se održavati od 29. kolovoza do 9. rujna, objavili su organizatori koji su se pohvalili da su srušili rekord s paraolimpijskih igara u Pekingu.

Više od 600.000 ulaznica je prodano tijekom prošlog mjeseca što je omogućilo da se prijeđe brojka ulaznica prodanih na zadnjim paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine od 1,8 milijuna.

U prodaju je pušteno ukupno 2,5 milijuna ulaznica i to za cijene dosta niže nego za olimpijske igre - od 5 funti (6,30 eura) za djecu i starije osobe do 10 funti (12,60 eura) za odrasle.

Predsjednik organizacijskog odbora OI u Londonu (Locog) Sebastian Coe u srijedu je izjavio da je "oduševljen" što vidi da Velika Britanija sada ima "Igre u srcu".

"Prodati ovako rekordan broj ulaznica za paraolimpijske igre tri tjedna prije svečanosti otvaranja je apsolutno fantastično i pokazuje nazasitan apetit javnosti za sport na tako visokoj razini", komentirao je i predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Philip Craven.

Oko 4.200 sportaša iz 165 zemalja sudjelovat će na paraolimpijskim igrama koje počinju u Londonu 17 dana nakon svečanosti zatvaranja olimpijskih igara. (Hina)