AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

22. SIJEčNJA 2012. 23:05h

Barroso: EU će vam otvoriti nove mogućnosti i osigurati stabilnost

Bruxelles je prvo inozemno odredište predsjednika Josipovića, koji je posjetio dva tjedna nakon stupanja na dužnost.

Foto

Svijet
0

Tekst

Pozdravljamo pozitivan ishod referenduma o pristupu Hrvatske Europskoj uniji - kažu u zajedničkoj pisanoj izjavi predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy.

- Ovim glasovanjem hrvatski građani podržali su europsku integraciju. Čestitamo Hrvatskoj i njezinim građanima na njihovom izboru: članstvo u EU otvorit će im nove mogućnosti i pomoći da se osigura stabilnost i prosperitet nacije. S ovim mandatom naroda, hrvatska vlada sada može dovršiti preostale pripreme za članstvo. Očekujemo glatki ratifikacijski proces u hrvatskom parlamentu, kao i u parlamentima svih zemalja članica EU, kako bi Hrvatska mogla postati 28. članica Unije 1. srpnja 2013. - kažu BArroso i Van Rompuy u večerašnjoj izjavi.

- Ulazak Hrvatske u EU šalje jasan signal čitavoj regiji jugoistočne Europe. Pokazuje da je, kroz političku hrabrost i odlučne reforme, članstvo u EU na dohvat ruke. Današnji pozitivan ishod glasovanja je stoga dobra vijest za Hrvatsku, dobra vijest za regiju i dobra vijest za Europu - dodaju dvojica šefova najvažnijih EU institucija.