19. KOLOVOZA 2012. 16:01h

Benedikt XVI. pozdravio posjet ruskog patrijarha Kirila Poljskoj

Foto

Svijet
0

Tekst

Papa Benedikt XVI. pozdravio je u nedjelju povijesni posjet Poljskoj ruskog pravoslavnog poglavara Kirila koji je ondje susreo, između ostalih, katoličke biskupe s kojima se obvezao promovirati "evangeličke vrijednosti u svijetu".

Govoreći o boravku Kirila od četvrtka u Poljskoj, Papa je podsjetio da je "program tog posjeta uključivao i susrete s katoličkim biskupima i zajedničku izjavu o želji za širenjem bratske zajednice i surađivanjem u širenju evangelističkih vrijednosti u suvremenom svijetu".

Benedikt XVI. govorio je na poljskom zbog hodočasnika podrijetlom iz te zemlje, po završetku molitve održane u Castel Gandolfu, ljetnoj redizenciji papa u okolici Rima, prigodom tradicionalnog pozdravljanja vjernika na raznim jezicima.

"To je važan događaj koji potiče nadu u budućnost", dodao je Papa.

Četverodnevni posjet Kirila prvi je ikad nekog poglavara iz Moskve i Rusije vrlo katoličkoj Poljskoj.

(Hina)
 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!