U POSJETU KNESSETU

3. VELJAčE 2010. 20:22h

Berlusconi: Moramo zaustaviti iranske ambicije

Foto

Svijet
0

Tekst

Talijanski je premijer u izraleskom parlamentu izjavio kako se iranskim nuklearnim ambicijama treba suprotstaviti sankcijama i pregovorima.

Međunarodna zajednica mora zaustaviti iranske nuklearne ambicije, a rješenje leži u sankcijama i pregovorima, izjavio je u srijedu talijanski premijer Silvio Berlusconi u izraelskom parlamentu.

U svom obraćanju Knessetu Berlusconi je rekao da se iranske geste dobre volje ne smiju odbaciti, ali da treba jasno reći da se neće tolerirati namjerno odugovlačenje pregovora i uzaludno trošenje vremena.

- Međunarodna zajednica mora donijeti jasnu, nedvosmislenu i jednoglasnu odluku da neće prihvatiti da nuklearno oružje bude u rukama države čiji čelnici izjavljuju da žele uništiti Izrael, niječu postojanje holokausta i smatraju židovsku državu nezakonitom - kazao je.

Također je izjavio da islamistički terorizam nije usmjeren samo protiv Izraela i SAD-a, već protiv svih zapadnih demokracija i svih umjerenih arapskih država.

Ganut do suza

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji se obratio parlamentu prije Berlusconija, govorio je o prijateljstvu svog talijanskog gosta prema Izraelu, koji je pomogao "približiti Izrael Europi".

Netanyahu je svoje obraćanje završio pričom o mladoj Talijanki koja je tijekom Drugoga svjetskog rata spasila mladu Židovku od njemačke policije u Italiji.

- Djevojčino ime bilo je Rosa, a jedan od njezinih sinova je Silvio Berlusconi - rekao je Netanyahu i time dirnuo Berlusconija do suza.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!