AUTOR: javno112
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

U POSJETU KNESSETU

3. VELJAčE 2010. 20:22h

Berlusconi: Moramo zaustaviti iranske ambicije

Foto

Svijet
0

Tekst

Talijanski je premijer u izraleskom parlamentu izjavio kako se iranskim nuklearnim ambicijama treba suprotstaviti sankcijama i pregovorima.

Međunarodna zajednica mora zaustaviti iranske nuklearne ambicije, a rješenje leži u sankcijama i pregovorima, izjavio je u srijedu talijanski premijer Silvio Berlusconi u izraelskom parlamentu.

U svom obraćanju Knessetu Berlusconi je rekao da se iranske geste dobre volje ne smiju odbaciti, ali da treba jasno reći da se neće tolerirati namjerno odugovlačenje pregovora i uzaludno trošenje vremena.

- Međunarodna zajednica mora donijeti jasnu, nedvosmislenu i jednoglasnu odluku da neće prihvatiti da nuklearno oružje bude u rukama države čiji čelnici izjavljuju da žele uništiti Izrael, niječu postojanje holokausta i smatraju židovsku državu nezakonitom - kazao je.

Također je izjavio da islamistički terorizam nije usmjeren samo protiv Izraela i SAD-a, već protiv svih zapadnih demokracija i svih umjerenih arapskih država.

Ganut do suza

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji se obratio parlamentu prije Berlusconija, govorio je o prijateljstvu svog talijanskog gosta prema Izraelu, koji je pomogao "približiti Izrael Europi".

Netanyahu je svoje obraćanje završio pričom o mladoj Talijanki koja je tijekom Drugoga svjetskog rata spasila mladu Židovku od njemačke policije u Italiji.

- Djevojčino ime bilo je Rosa, a jedan od njezinih sinova je Silvio Berlusconi - rekao je Netanyahu i time dirnuo Berlusconija do suza.