AUTOR: javno112
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

HAMAS BJESNI NA SUSJEDE

29. TRAVNJA 2010. 14:48h

Egipat otrovnim plinom ugušio četiri Palestinaca

Foto

Svijet
1

Tekst

Hamas jeoptužio egipatske sigurnosne snage da su otrovnim plinom ugušile četvoricu palestinskih radnika koji su radili u spornom tunelu.

Hamas je u četvrtak optužio egipatske sigurnosne snage da su otrovnim plinom ugušile četvoricu palestinskih radnika koji su u srijedu radili u tunelu za krijumčarenje robe, goriva i oružja prokopanom između Pojasa Gaze i Egipta.

- Hamas drži egipatsku stranu odgovornom za ubojstvo četvorice nedužnih radnika koji su umrli pošto su egipatske sigurnosne snage pustile u tunel otrovni plin - rekao je glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri novinarima u Gazi.

- Zahtijevamo istragu i izvođenje odgovornih na sud - rekao je glasnogovornik.

Čelnici egipatske sigurnosne službe u Kairu potvrdili su u srijedu da su uništili četiri tunela sjeverno od Rafaha, na granici između Egipta i palestinske enklave, ne navodeći ima li žrtava na egipatskoj strani.

Palestinski liječnici koji rade u Hamasovu ministarstvu zdravstva rekli su pak da su četvorica Palestinaca umrla od gušenja, ali da ne posjeduju nikakve informacije o uporabi otrovnog plina.

Pojas Gaze izložen je izraelskoj pojačanoj blokadi otkako je islamistički pokret Hamas u lipnju 2007. godine preuzeo vlast na tom području pošto je svrgnuo Fatah predsjednika Mahmuda Abasa.