Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

19. RUJNA 2012. 11:41h

Hadžić: Niži Pelješki most za BiH je neprihvatljiv

Pelješki most

Foto

Svijet
0

Tekst

Novi projekt nižeg Pelješkog mosta, kojega planira Hrvatska, neprihvatljiv je za Bosnu i Hercegovinu jer bi onemogućio ulazak većih brodova u Neumski zaljev, izjavio je ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić.

U izjavi koju u srijedu prenosi sarajevski "Dnevni avaz" Hadžić je kazao kako BiH ne dovodi u pitanje pravo Hrvatske da mostom spoji svoj teritorij, no pritom inzistira na poštivanju dva uvjeta: pristupu BiH otvorenome moru i nepovredivosti svoga suvereniteta.

Hadžić je kazao kako su mu detalji novog projekta za Pelješki most, koji je predstavljen u Bruxellesu, poznati tek iz medija.

On bi navodno trebao biti visok 35 metara odnosno za 20 metara niži od ranije planiranog.

"Nismo imali priliku ni vidjeti što su oni (Hrvatska) prezentirali no ako je tako, onda je to za nas apsolutno neprihvatljivo", kazao je Hadžić.

Dodao je kako se i bosanskohercegovačka strana sprema predstaviti vlastite planove vezane uz novi most koji bi podrazumijevali visinu dostatnu za pristup većih brodova Neumu.

Takvo će stajalište predstavnicima Europske komisije i ministrici vanjskih i europskih poslova Hrvatske Vesni Pusić, na sastanku u Bruxellesu koji se održava tijekom dana, prenijeti i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, kazao je Hadžić. (Hina)