AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

8. OžUJKA 2012. 20:37h

Monstrum Breivik u žrtve pucao i po osam metaka

Anders Bering Breivik

Foto

Svijet
0

Tekst

Zvijer po imenu Behring Anders Breivik (33) bila je vrlo tiha i naizgled bezbrižna u srijedu dok se čitala optužnica za pokolj u kojemu je ubio 77 i ranio 150 ljudi. Monstrum je optužen za “teroristički akt” u krvavom naletu 22. srpnja 2011. u Oslu, na otoku Utøya. U objedinjenoj optužnici tužitelj je opisao kako je stradalo 119 žrtava. U pomno planiranom krvavom pohodu, koji je trajao više od 90 minuta, Breivik je u svaku od svojih žrtava ispalio od dva do osam metaka, većinom u glavu.

Evo nekih citata iz dokumenta strave i užasa:

Evind Hovden (†15) – U njega je pucao tri puta iz pištolja i puške. Dva metka pogodila su ga u lice. Jedan metak prošao je kroz njegovu lijevu sljepoočnicu i izašao kroz drugu, a drugi je prošao kroz njegove čeljusti i zaustavio se u mozgu.

Mona Abdinur (†18) – Sjedila je u kantini. Pogodio ju je tri puta u glavu. Prvi metak ušao je kroz desno uho, prošao kroz kosti lubanje i zaustavio se u mozgu. Breivik je nastavio paljbu po učenici pucajući u bradu i vrat.

Gizem Dogan (†17) – Vidjela je užas i pokušala se skriti u šumi iza školske zgrade. Dva metka pogodila su je u glavu i zdjelice. Dogan je umrla od ozljeda glave.

Håkan Ødegaard (†17) – Pokušao je pobjeći skokom u rijeku. Grčevito je počeo plivati, no Breivik ga je sustigao i ispalio nekoliko hitaca u njega. Leš dječaka poslije je pronađen na šest metara dubine na južnom rtu otoka Utøya.

Bendik Røsnæs Ellingsen (†18) – Morao je gledati pokolj ostalih žrtava u maloj dvorani u kafiću. Tada je pogođen s osam metaka. Dva metka pogodila su ga u glavu, od kojih je jedan ušao na usta.