AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

8. SVIBNJA 2012. 16:08h

Odgođen summit u Ukrajini zbog bojkota europskih čelnika

Foto

Svijet
0

Tekst

Ukrajina je odgodila summit čelnika srednje i istočne Europe koji se trebao održati ovog tjedna nakon što je nekolicina njih najavila da će ga bojkotirati zbog tretmana prema šefici oporbe Juliji Timošenko. Summit se trebao održati u Jalti od 11. do 12. svibnja.

Predsjednici Njemačke, Austrije, Rumunjske i Češke najavili su da neće doći na summit, a novi datum njegova održavanja još nije određen, donosi BBC. Ukrajina strepi da će europski čelnici bojkotirati i Europsko nogometno prvenstvo koje počinje sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, Julija Timošenko u zatvoru je u istočnom ukrajinskom gradu Kharkivu i prošlog je utorka odbila premještaj u mjesnu bolnicu nakon što su je, kako sama tvrdi, zatvorski čuvari prilikom prijašnjeg premještaja u bolnicu pretukli. Timošenko je osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti dok je bila ukrajinska premijerka.

Timošenko prestaje sa štrajkom glađu

Julia Timošenko prestaje štrajk glađu koji je trajao 19 dana - kazala je to njezina kćerka medijima, a prenosi BBC.

Timošenko je izgubila oko 10 kilograma te je njezino stanje takvo da se može onesvijestiti svakog trenutka dodala je njezina kćer. Očekuje se kako će u srijedu Timošenko biti prebačena u bolnicu gdje će je liječiti njemački liječnik Lutz Harms.