AUTOR: javno112
FOTO: Ilustracija
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

STANJE ZASAD POD NADZOROM

8. SIJEčNJA 2010. 16:43h

Rijeke u Bosni i Hercegovini prijete poplavom

Sava se izlila

Foto

Svijet
0

Tekst

Najkritičnije stanje je bilo na području hercegovačkog sela Gabele na granici, gdje je zbog poplave morao biti zatvoren granični prijelaz.

Vodostaj gotovo svih rijeka u Bosni i Hercegovini i u petak je bio na kritičnoj razini te i dalje prijeti opasnost od poplava, objavili su lokalni mediji i službe civilne zaštite u toj zemlji.

Mnogobrojna naselja poput onih u Sarajevskom polju i dalje su pod vodom, no stanje je pod nadzorom a civilna zaštita i vatrogasci nastavljaju pružati pomoć ugroženom stanovništvu koje pokušava sačuvati potopljenu imovinu.

Najkritičnije stanje u petak je bilo na području hercegovačkog sela Gabele na granici s Hrvatskom, gdje je zbog poplave morao biti zatvoren i međunarodni granični prijelaz Gabela Polje.

Na toj su lokaciji pripadnici Granične policije BiH u četvrtak morali intervenirati kako bi spasili 54-godišnjeg muškarca koji se gotovo utopio u nabujaloj Neretvi.

Iz sjedišta granične policije BiH priopćeno je kako su nakon proglašenja opće opasnosti od poplava na području Čapljine sve raspoložive snage i tehnika stavljene u stanje pojačane pripravnosti a na to su područje morala biti dopremljena i plovila iz Neuma.