15. VELJAčE 2012. 22:08h

Sarkozy potvrdio da će u proljeće pokušati opet postati predsjednik

Foto

Svijet
0

Tekst

 

Nicolas Sarkozy potvrdio je u srijedu da će na francuskim predsjedničkim izborima koji će se održati u proljeće pokušati osvojiti drugi uzastopni mandat, prenio je Guardian. Sarkozy, koji se prometnuo u jednog od najjačih europskih lidera desnice, gostovao je u večernjim vijestima privatne televizijske postaje TF1 i pri tom je izjavio da ne namjerava biti kapetan koji će svoj brod napustiti usred oluje.

Iako je u drugom krugu 2007. s lakoćom potukao protukandidatkinju Segolene Royale, stručnjaci predviđaju da bi mu ovogodišnja suparnica François Hollande mogla predstavljati puno veću prepreku u osvajanju drugog mandata.

Istraživanja su pokazala da čak 70 posto francuskih birača Sarkozyja percipira negativno, a njegovo izlaganje privatnog života i braka s Carlom Bruni te teatralnost u ophođenju s javnošću samo su dodatno doprinijeli tom trendu.

Njegovi stavovi oko problematike pitanja imigranata i nezaposlenosti nisu nikoga oduševili dok je socijalistica Hollande stekla simpatije programom koji podupire legalizaciju homoseksualnih brakova i eutanazije.