5. SRPNJA 2012. 21:20h

Sirija: Al-Asadov general prebjegao u Tursku

Foto

Svijet
0

Tekst

General elitne sirijske Republikanske garde prebjegao je u Tursku, objavljeno je u četvrtak na jednoj internetskoj stranici, i to je prvi takav objavljeni bijeg visoko rangiranog časnika vojske predsjednika Bašara al Asada otkako je počela pobuna protiv njega prije 16 mjeseci.

"Jedan visoki izvor u snagama sigurnosti potvrdio je bijeg generala (Manafa) Tlasa u Tursku", navodi se na internetskoj stranici Syriasteps koja je povezana sa sirijskim sigurnosnim aparatom. "Njegov bijeg ne znači ništa", rekao je jedan vojni dužnosnik. "Da ga je sirijska obavještajna služba željela uhititi, to bi i učinila", dodao je.

Sirijski oporbeni aktivisti su rekli da imaju informacije o tome da je Tlas u Turskoj, ali da ga ne smatraju prebjegom dok se sam ne oglasi u vezi s tim.

Tlas, pripadnik sunitske većine u Siriji i bivši blizak Asadov prijatelj, bio je zapovjednik brigade u Republikanskoj gardi, jednoj od najbolje opremljenih postrojbi u sirijskoj vojsci gdje dominiraju članovi Asadove sekte Alavita. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!