20. SRPNJA 2012. 22:26h

Sirija broji mrtve: Na prvi dan ramazanskog posta stradalo 128 ljudi

Foto

Svijet
0

Tekst

Najmanje je 128 osoba u petak smrtno stradalo u nasilju u Siriji, prvoga dana ramazanskog posta, objavio je sirijski Opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, a službeni sirijski izvori izvijestili su kako je šef Asadove tajne službe u petak podlegao ozljedama zadobivenim u napadu bombaša samoubojice počinjenom u srijedu u zgradi službe nacionalne sigurnosti, pri čemu su poginula još trojica visokih dužnosnika i Asadovih bliskih suradnika.

Među ubijenima u Siriji u petak je 85 civila, 26 vojnika i 17 ustanika. Na području oko Damaska ubijeno ih je najviše - 25 civila, kojima je danas ondje odana počast. U Homsu ih je ubijeno 15, a u pokrajini Idleb 12 civila. I ondje je odana počast smrtno stradalim stanovnicima. U pokrajini Dera ubijeno je jedanaest civila i dva ustanika.

Tijekom prosvjeda koji se tradicionalno održavaju petkom u četvrti Damaska Džobar prosvjednici su isticali transparente na kojima je pisalo: "Strpite se stanovnici Damaska, jer pobjeda je blizu", a demonstranti u pobunjeničkom gradu Dumi, blizu Damaska izvikivali su: "Slobodna sirijska vojska razbit će Asadovu glavu!" (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!