Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

22. RUJNA 2012. 21:49h

Sirijski pobunjenici vratili glavno zapovjedništvo iz Turske u Siriju

Foto

Svijet
0

Tekst

Zapovjednik Slobodne sirijske vojske u subotu je izjavio da se glavno zapovjedništvo pobunjeničkih snaga premjestilo iz Turske u Siriju, ali nije naveo točnu lokaciju.

Glavna sirijska pobunjenička skupina objavila je da je njihov zapovjedni centar premješten na "oslobođena područja" u Siriji dok pobunjenici napadaju nadzorne točke režimskih snaga na sjeveru Sirije.

Zapovjednik Slobodne sirijske vojske (FSA) Riad al-Asad na video snimci je potvrdio taj potez a čelnik vojnog vijeća koje okuplja pobunjeničke čelnike, general Mustafa al-Šeik, agenciji AFP je rekao da će "premještaj omogućiti zapovjednom središtu da bude bliže borcima".

Pobunjenici su u posljednje vrijeme učvrstili svoj nadzor nad većim dijelovima ruralnih teritorija na sjeveru Sirije ali su njihovi položaji i dalje ranjivi pred napadima helikoptera i zrakoplova.

Pobunjenici su pokrenuli ofenzivu i regijama Aleppa Om i Kaf Jum i napali nekoliko nadzornih točaka režimskih snaga a u sukobima je poginulo najmanje 11 vojnika vladinih snaga i petorica pobunjeničkh boraca, po izjavi Sirijskog opservatorija za ljudska prava agenciji AFP. (Hina)