23. TRAVNJA 2012. 22:07h

Sjeverna Koreja televizijskim prilogom prijetila Južnoj Koreji

Foto

Svijet
0

Tekst

Sjevernokorejska televizija emitirala je prilog u kojemu se prijeti napadom na Južnu Koreju te prikazuje obučavanje sjevernokorejskih vojnica za ubojstvo južnokorejskog predsjednika Leeja Myung-baka.

Voditeljica u prilogu govori kako će, nakon što "revolucionarne snage" poduzmu posebnu akciju, svi "provokatori" biti "spaljeni sa zemljom za tri ili četiri minute, ili kraće s našim jedinstvenim metodama kojima još nitko nije posvjedočio". Nije pruženo više detalja o posebnoj akciji i metodama koje se spominju u prilogu.

Televizija je također prikazala snimku vježbe sjevernokorejskih vojnika koji se zavjetuju na ubojstvo Leeja Myung-baka te nožem ubadaju i pucaju na mete na kojima piše "Lee". Nije poznato koliko su te snimke vojnih vježbi stare, no čini se da Sjeverna Koreja zaoštrava odnose s predsjednikom južnih susjeda zbog njegova napada na raketu koju su Sjevernokorejci neuspješno lansirali na 100. rođendan nekadašnjeg vođe Kima Il-sunga.

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje dviju Koreja Kim Hyung-suk rekao je kako je vlada Južne Koreje zabrinuta zaoštravanjem prijetnje sa sjevera te općenito odnosa između dviju država.