Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

26. RUJNA 2012. 19:53h

Slovenija: Kardinal Rode dao DNK za test očinstva

Foto

Svijet
0

Tekst

 Ljubljanska odvjetnica koju je slovenski kardinal Franc Rode angažirao nakon što su se u javnosti pojavile priče da je otac 42-godišnjeg njemačkog državljanina potvrdila je u srijedu da je Rode početkom tjedna dao svoj DNK uzorak jednoj medicinskoj ustanovi u Muenchenu radi testa očinstva, ne otkrivajući kada će rezultati biti objavljeni.

"Rezultat testiranja očinstva javnosti ćemo posredovati čim on bude poznat," rekla je kardinalova odvjetnica Nina Zidar Klemenčič u srijedu za Slovensku televiziju.

Mariborski list "Večer" u svom izdanju od srijede objavio je da su rezultati testa očinstva već poznati, što odvjetnica nije mogla potvrditi, te da je 78-godišnji Rode uvjeren kako će njima dokazati ono što je tvrdio od samog početka, da nije otac.

Priču o njemačkome državljaninu i sumnjama da mu je danas umirovljeni kardinal i bivši ljubljanski nadbiskup otac objavio je prije mjesec dana ljubljanski list "Delo", izazvavši velik društveni skandal.

Rode je od samoga početka sve energično opovrgavao, tvrdeći da je riječ o napadu na njegovo dobro ime, a na njegovu stranu stali su i slovenski biskupi, nazvavši takve navode medija napadom na Crkvu.

Rode je potvrdio da je poznavao majku muškarca koji tvrdi da mu je sin, Slovenku iz okolice Celja koja se preselila u Njemačku i ondje rodila sina, ali da da nikad nije prekršio celibat niti s njom bio intiman. Rode je već na početku najavio i tužbe protiv vodećeg slovenskog lista zbog klevete.

"Delo" je prije mjesec dana pisalo da raspolaže izjavama svjedoka iz Slovenije koji su u slučaju da bude potrebno i na sudu spremni posvjedočiti o prirodi veze kardinala i tada 18-godišnje djevojke.

Slovenski radio objavio je u srijedu da bi rezultati analize DNK testa mogli biti objavljeni početkom idućeg tjedna. Navodno će se objaviti prilikom boravka kardinala Rodea u Ljubljani. (Hina)