Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

27. LIPNJA 2012. 19:01h

Slovenija: Tražili vinjetu, pronašli dvadeset kila kokaina

Foto

Svijet
0

Tekst

Dvadeset kilograma kokaina, čija je vrijednost procijenjena na milijun eura, otkrili su slovenski carinici i policija u vozilu u kojemu su se dvojica slovenskih državljana vozila iz Austrije prema Ljubljani.

Kako je u priopćenju za javnost u srijedu objavila slovenska carinska uprava, njihovi su djelatnici u četvrtak prošli tjedan prilikom mobilne kontrole vozila bez vinjeta opazili sumnjivo vozilo marke Fiat multipla.

Na graničnom prijelazu Karavanke - Ljubljana, na autocesti u blizini Jesenica, zaustavili su vozilo u kojemu su bili 45-godišnji Ljubljančanin koji je vozio, te 53-godišnji suputnik iz okolice Kočevja.

Nakon razgovora s obojicom, odlučili su se za pregled vozila i prtljage. U donjem dijelu putničke kabine otkriven je pregrađen prostor s robom za koju im se učinilo da su narkotici.

Policija koju su pozvali na mjesto događaja utvrdila je da je riječ o 20 kilograma kokaina, procijenjene vrijednosti od milijun eura.

Istražni sudac u međuvremenu je za oba osumnjičenika odredio pritvor, objavila je u srijedu slovenska carinska uprava. (Hina)