Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

3. KOLOVOZA 2012. 20:09h

Španjolski premijer Rajoy obećao da tijekom 2013. neće dirati mirovine

Mariano Rajoy

Foto

Svijet
0

Tekst

Španjolski premijer Mariano Rajoy u petak je obećao kako tijekom 2013. neće dirati mirovine, no namjerava nastaviti sa svojom politikom reformi, unatoč tome što će neke mjere biti vrlo nepopularne.

"Ne namjeravam dirati mirovine u 2013., no nastavit ću s reformama koje smo započeli početkom godine", a neke među njima su vrlo nepopularne, poput primjerice povećanja PDV-a koji će na snagu stupiti od 1. rujna.

Među mjerama najavljenim u srpnju, čiji je cilj smanjiti javni deficit, vlada je ove godine odlučila ukinuti božićnice za zaposlene u javnim službama, u iznosu od jedne mjesečne plaće, te smanjiti naknade za nezaposlene, što će vjerojatno povećati opće nezadovoljstvo među stanovništvom.

"Riječ je o nepopularnim mjerama i ne obećavamo čuda. Naša zadaća je iznimno velika i teška, no nije nemoguća", rekao je Rajoy. Još od izborne kampanje u jesen 2011. Rajoy ponavlja kako ne namjerava smanjivati mirovine. (Hina)