AUTOR agencija vlm
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

8. LIPNJA 2010. 08:40h

Svjetske burze i dalje u minusu, ulagači na oprezu

Foto

Svijet
0

Tekst

U padu su američke i europske burze, a ulagače je prije svega obeshrabila mogućnost širenja dužničke krize, ali i loši podaci s američkog tržišta rada

Američke i europske burze završile su jučerašnji dan u minisu, a na Wall Streetu S&P 500 indeks zabilježio je na najnižu razinu u sedam mjeseci, javlja Reuters.

Ulagači su na oprezu i izbjegavaju rizična ulaganja zbog širenja dužnike krize u Europi i sporog oporavka američkog tržišta rada.

Dow Jones indeks oslabio 1,16 posto, S&P 500 1,35 posto, a Nasdaq za 2,04 posto. A na europskim burzama londonski FTSE indeks pao je 1,11 posto, frankfurtski DAX oslabio je 0,57 posto, a pariški CAC 1,21 posto.

Analitičari ne očekuju stabilizaciju tržišta sve dok se ne vidi kako će europske zemlje odgovoriti na financijske probleme. Ulagači se naime boje kako bi širenje dužničke krize moglo dovesti do financijske krize slične onoj iz 2008. godine.