Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

17. KOLOVOZA 2012. 20:49h

Turci u Njemačkoj ne prihvaćaju Njemačku kao svoju domovinu

Turski nogometni stručnjaci i analitičari priznaju kako je Hrvatska bolja momčad od Švicarske i Češke, ali smatraju kako ne bi trebali imati problema s Bilićevim izabranicima i već se vide u polufinalu.

Foto

Svijet
0

Tekst

Sve više Turaka koji žive u Njemačkoj želi se integrirati u njemačko društvo, ali unatoč tome Turci ne prihvaćaju Njemačku kao svoju domovinu, proizlazi iz istraživanja što su ga u petak objavili njemački mediji.

Među Turcima u Njemačkoj, kojih ima preko 3 milijuna, danas je manje nego prije tri godine onih koji prihvaćaju Njemačku kao svoju domovinu, pokazalo je ispitivanje instituta Info što ga prenose njemački mediji.

Od oko tisuću ispitanih Turaka ili osoba s turskim korijenima, samo 15 posto njih koji prihvaćaju Njemačku kao domovinu, što je za pet posto manje nego prije tri godine.

Trend distanciranja od Njemačke nastavlja se unatoč tome što gotovo polovica ispitanika živi u Njemačkoj već najmanje trideset godina.

Mnogi ispitanici su izjavili kako čeznu za Turskom i za boljim klimatskim uvjetima.

Deset posto ispitanika izjavilo je da ne mogu izići na kraj s Njemačkom i Nijemcima.

Gledano po dobi ispitanika, najveći broj onih koji bi se rado vratili u Tursku ima između 30 i 40 godina.

Bivša povjerenica za strance berlinske zemaljske vlade Barbara John tvrdi međutim da istraživanje ne ukazuje na radikalizaciju niti na neku vrstu protukulture u Njemačkoj. (Hina)