AUTOR: javno112
FOTO: Ilustracija
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

MINUS 25

23. SIJEčNJA 2010. 19:02h

U valu hladnoće u Rumunjskoj umrlo troje ljudi

Foto

Svijet
0

Tekst

U Bukureštu, pokrivenom debelim slojem snijega, jedan 65-godišnji muškarac je u subotu ujutro pronađen smrznut, a još su dvije osobe umrle.

Tri osobe su od petka umrle od hladnoće u Rumunjskoj gdje je tijekom noći izmjereno minus 25 C, objavile su vlasti u subotu.

U Bukureštu pokrivenom debelim slojem snijega jedan 65-godišnji muškarac je u subotu ujutro pronađen smrznut, objavile su medicinski službe grada. Još dvije osobe su umrle od hladnoće u okruzima Arges i Bacau. Ministarstvo savjetuje stanovnicima, posebice starijima i djeci, da izbjegavaju izlaske.

U Bukureštu hitne službe i policija zajedno identificiraju beskućnike i vode ih u prihvatne centre. Prema podacima organizacije Samu u Bukureštu živi oko 5.000 beskućnika.

Hladnoća i snijeg ometaju cestovni promet. Nekoliko cesta jugoistoka zemlje su zatvorene, kao i dio autoceste između Bukurešta i Constante, na Crnom moru.