AUTOR javno112
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

PROTUTERORISTIČKA EKIPA

25. SIJEčNJA 2009. 10:12h

Ubijena dvojica pakistanskih militanata

Vojska osigurava aerodrom u New Delhiju.

Foto

Svijet
0

Tekst

Putovnice dvojice ubijenih su pakistanske, ali dok se njihovi dokumenti ne istraže, ništa ne pokazuje da pripadaju Lashkar-e-Taibu.

Indijska policija je u nedjelju u predgrađu New Delhija ustrijelila dvojicu naoružanih muškaraca za koje sumnja da su pakistanski militanti, u trenutku kada je u zemlji proglašen najviši stupanj pripravnosti uoči državnog praznika.

Protuteroristička ekipa ubila je dvojicu muškaraca u Noidi, dvadesetak kilometara od New Delhija nakon automobilske potjere, rekao je Brij Lal, načelnik policije u državi Utar Pradeš.

Istraga u tijeku

- Policija ih je pozvala da se zaustave - rekao je, ali su muškarci počeli pucati na policajce koji su uzvratili vatrom i ubili ih.

- Putovnice koje su pronađene kod te dvojice su pakistanske, ali ništa ne omogućuje da ih se poveže s Lashkar-e-Taibom (LeT), islamističkom skupinom koju New Delhi optužuje za atentate u Mubaju - rekao je Lal.

- Sigurno su Pakistanci, ali sve dok ne istražimo dokumente, ne možemo ništa reći o njihovoj mogućoj pripadnosti LeT-u - dodao je.