AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

17. OžUJKA 2012. 10:23h

V. Drašković: Europa je ta koja će donijeti sud o Mihajloviću, ne Josipović

Vuk Drašković

Foto

Svijet
0

Tekst

Vjerujem kako su za nama vremena kada su političari presuđivali o povijesnim činjenicama i da europska načela, kojima su valjda privržene i Hrvatska i Srbija, nalažu poštivanje povijesne istine kao i da su sudovi neovisni u donošenju svojih presuda - rekao je za B92 Vuk Drašković, vođa SPO-a i najveći zagovaratelj rehabilitacije Mihajlovića i četnika u Srbiji, reagirajući na izjavu hrvatskog predsednika Ive Josipovića kako je rehabilitacija Draže Mihajlovića loš potez za Srbiju.

Slično kao Josipović razmišlja i ugledni beogradski odvjetnik i protivnik Miloševićevog režima, odvjetnik Srđa Popović koji drži kako je rehabilitacija Draže Mihailovića relativizacija svega što se dogodilo.

- Rehabilitacija Draže Mihailovića, ako znate kakve je genocidne naredbe davao svojim pripadnicima, to je ustvari i posredna rehabilitacija Ratka Mladića. Pa što - on je nalagao to što je radio Ratko Mladić. I sada kada njega rehabilitirate i Mladić izgleda OK - kaže Popović.

B92 podsjeća na Mihajlovićevu naredbu iz 1941. crnogorskim i limskim zapovjednicima četničkih odreda, kad daje instrukcije kako djelovati - Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije - Crne Gore - Bosne i Hercegovine - Srijema - Banata i Bačke.