NA ČUDO SVIH

3. LIPNJA 2009. 16:48h

VIDEO: U BiH snimljena zmija duljine pet metara

Foto

Svijet
3

Tekst

Rođaci Siniša i Milan Nedić pronašli su ogromnu zmiju u dolini Male Usore. Kao dokaz imaju mobitelsku snimku. Sumnja se da je riječ o smuku.

Ogromnu zmiju u dolini Male Usore u mjestu Teslić pronašli su sedamnaestogodišnji Siniša i petnaestogodišnji Milan Nedić iz prigradskog naselja Đulići.

Zmiju dužine oko pet metara snimili su mobilnim telefonom. Stanovnici Teslića ne mogu vjerovati da na ovom području obitava tako ogromna zmija, kakva se viđa samo na filmovima.

Mobitelska snimka pokazuje crnu zmiju omotanu oko drveta. Zmija nije pokazivala agresiju prema mladićima, piše portal Sarajevo-x.

Mladići su u želji da uhvate zmiju prvo posjekli drvo na kojem je bila, no zmija se izmigoljila i pobjegla u rupu.

Sumnja se da se radi o smuku

Mjesto na kojem je pronađena zmija odmah je pokraj vode. Zoolog u Muzeju Republike Srpske Branislav Gašić zbog loše kvalitete snimke ne može sa sigurnošću utvrditi vrstu zmije.

Pretpostavlja da se radi o krupnom primjerku smuka, najvjerojatnije običnog europskog koji može narasti i do dva metra. Prema Gašićevim riječima, zmija koje prelaze dva metra nema u cijeloj Europi pa i šire.

Biolog u Zavodu za zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa RS Dejan Radošević također je iznenađen veličinom zmije i on sumnja da se radi o smuku.