AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

26. LISTOPADA 2011. 17:47h

Vijetnam dužnosnicima zabranjuje golf- da se smanje prometne gužve

Foto

Svijet
0

Tekst

Vijetnamsko ministarstvo prometa odlučilo se na pomalo neobičnu mjeru kako bi ubila dvije muhe jednim udarcem – povećala učinkovitost rada vlade te smanjila prometne gužve. Rješenje za oba problema – zabraniti višim dužnosnicima igranje golfa.

Kako piše CNN, rješenja se dosjetio ministar prometa Dinh La Thang, a za provedbu ovih mjera bit će zaduženi špijuni organizacijskog odjela tog ministarstva.

– Imat ćemo mnoge tajne metode kako bismo nadzirali koliko se osoblje drži ministrovih odredbi. Visoki bi se dužnosnici u ova vrlo teška vremena trebali usredotočiti na završavanje važnih projekata umjesto da provode vrijeme igrajući golf. To je trošenje novca i vremena, a neki se za to čak koriste službenim automobilima – rekao je direktor odjela Pham Tang Loc novinarima Tien Phonga.

Stopa prometnih nesreća u Vijetnamu inače je među najvišima u cijeloj Aziji, a prometne su gužve sve češća pojava. U isto vrijeme, vijetnamsko je gospodarstvo suočeno s velikom krizom, koju još više pojačava problem s kašnjenjem u gradnji nekih važnih projekata.

Jedan od takvih bila je i gradnja zračne luke u Danangu u srcu zemlje, zbog čijeg je kašnjenja Thang otpustio nadležnog dužnosnika. Thang, koji je prije dolaska u vladu bio šef državne naftne i plinske tvrtke PetroVietnam, već se proslavio različitim populističkim izjavama i potezima pa je tako visokim dužnosnicima bio naložio da se barem jednom na tjedan moraju voziti autobusom.