AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

8. TRAVNJA 2012. 10:50h

Vlasi:Srbija nek izabere vlast koju zasužuje, Kosovo će gledati svoja posla

Foto

Svijet
0

Tekst

U intervjuu današnjem novosadskom Dnevniku, Azem Vlasi, nekadašnji istaknujti jugoslavenski političar, a sada savjetnik kosovske vlade, rekao je kao je Kosovu svejedno tko će pobijediti na izborima u Srbiji i ne očekuje promjenu politike Beograda prema Kosovu bez obzira tko će biti na vlasti.

- Ne vrijedi se nervirati zbog ovakvog ili onakvog izbornog rezultata u susjedstvu. Srbija neka izabere vlast kakvu zaslužuje, a mi ćemo gledati svoja posla - rekao je Vlasi dodajući kako je javnost na Kosovu prije četiri godine mislila da će biti drukčije kada je na izborima u Srbiji "pobijedila opcija koja se zaklinjala u Europsku uniju, a onda se pokazalo kako ona u mnogo čemu nastavlja Miloševićevu politiku".

On ocjenjuje kako će i u samoj Srbiji kosovska tema u aktualnoj izbornoj kampanji imati puno manji utjecaj na birače nego što je to ranijih godina bio slučaj, jer se "na toj temi više ne dobijaju glasovi".

- Većina građana Srbije u svojoj percepciji kosovskog pitanja ide, naime, ispred političara, svjesni su da je Kosovo krenulo svojim putem, da je neovisno i da su priče o nekakvom očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta - prazne - pojasnio je Vlasi.