OVAJ PUT DOKAZI

2. TRAVNJA 2009. 23:09h

Franka Batelić ipak zaljubljena, ali u bubnjara

Tekst

Sada se već pitam smijem li imati muškog prijatelja, a da mi odmah ne postane dečko, kaže Franka o Saši Mačeku iz grupe Voodo Vizards.

Pjevačica Franka Batelić postigla je veliki uspjeh, nominirana je za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin u kategoriji novi izvođač godine. No, osim toga, pjevačica je navodno zaljubljena u Sašu Mačeka, bubnjara grupe Voodoo Lizards. Par često izmjenjuje komentare na Facebooku jer je on u Americi, što nam je potvrdila i pjevačica. Na blogu grupe Saša je prokomentirao kako je vjeran jednoj djevojci iz Hrvatske.

O Damiru Šmigmatoru

Da, ni kriva ni dužna našla sam se u vezi sa dotičnim dečkom, kojeg moram priznati - još nisam upoznala. I ovim ga putem pozdravljam! Nadam se da ćemo se upoznati, kad se prvi puta sretnemo!

Naime, Franka se na Facebooku predstavlja nadimkom Franka Kenul, a Saša je Saša Maček Vz. Iz Amerike joj stalno ostavlja fotografije po profilu, uključujući i onu na kojoj stoji na ružičastim laticama cvijeća. Djevojka kojoj na statusu piše kako je u vezi, također s članom grupe Voodu Lizards, ali s Jurom Gecijem, napravila je filmić na kojem Saša donosi Franki dar iz Amerike, što možete pogledati u fotogaleriji, kao i neke njihove fotografije i poruke koje su izmjenjivali.

Franka: "Želim upoznati Šmigmatora"

Iako Franka tvrdi kako su oni mladi glazbenici koji se probijaju te da su prijatelji, prokomentirala je i kako bi voljela upoznati Dubravka Šmigmatora te što misli o nominaciji za Porin.

Našom greškom objavili smo kako si u vezi sa Šmigmatorom, no sada smo dobili informaciju kako

-.-facebook-.-Saša Maček dečko Franke Batelić
Saša Maček dečko Franke Batelić
Photo facebook  
ljubiš Sašu Mačeka iz grupe Voodoo Lizards, kao i neke poruke koje ste izmjenjivali. Komentar!?

- Ha, ha, ha! Da, ni kriva ni dužna našla sam se u vezi s dotičnim dečkom, kojeg moram priznati, još nisam upoznala. I ovim ga putem pozdravljam! Nadam se da ćemo se upoznati, kad se prvi puta sretnemo! Ne ljubim Sašu! On je dobar prijatelj koji je također na početku svoje glazbene karijere. Kao i s ostalim kolegama s estrade koje znam, razmjenjujemo savjete, prokomentiramo pjesme, spotove i slično. Kao što znate, Vodoo Lizards su sada u L.A.-u i upoznali su brojne face svjetske rock scene pa nam Saša svakodnevno javlja zanimljivosti i novosti. Sada se već pitam smijem li imati muškog prijatelja, a da mi odmah ne postane dečko.
 
Kako se osjećaš kada se tvoj privatni život provlači kroz medije i kakav je općenito tvoj stav o ljubavi?

- Pokušavam privatni život sačuvati za sebe. Iako sam svjesna da postajem javna osoba i da moj život postaje javan, ne mogu se pomiriti s time. Ja bih željela sačuvati jedan dio samo za sebe i

-.-Javno-.-
Photo Javno  
najbliže. Iako je u današnje vrijeme to, na žalost, neizbježno, mislim da nitko ne bi o privatnom životu drugih trebao suditi i raspravljati za vrijeme jutarnje kave.

"Ja još uvijek nisam doživjela onu pravu ljubav"

Mora li pjevač osjetiti ljubav da može iskreno o njoj pjevati, kao i prevaru ili prekid veze?

- Mislim da mora. Ja još uvijek nisam doživjela onu pravu ljubav pa i ne pjevam o srcedrapajućim prekidima i vezama. Mislim da ćete sami shvatiti preko mojih pjesama kad se zaljubim, kad doživim prijevaru ili kada prekinem vezu. Volim unijeti iskrenost u pjesme i toga se pridržava moj glazbeni tim.

Nominirana si za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin u kategoriji novi izvođač godine, kako si se osjećala kada si doznala za to i kakav je tvoj stav prema eventualnom osvajanju nagrade.

- To je za mene jedan od najvećih uspjeha! Sama nominacija za Porin dokazuje da se naporan radi i trud ipak isplati. Nisam nikada ni pomišljala o mogućoj nominaciji, a kamoli o osvajanju takve prestižne nagrade. Biti dio cijele ideje, biti tamo s renomiranim glazbenicima kojima se divim i poštujem bit će za mene nevjerojatan uspjeh i doživljaj koji ću zauvijek pamtiti. 

Smatra da će joj Porin otvoriti neka vrata
 
Što misliš, može li ti osvajanje Porina otvoriti neka vrata ili je to svojevrsna kruna tvom radu?

Nisam control freak, ali volim sudjelovati u kreativnom razvoju. Najčešće ideja potekne od mog menadžera Siniše Bevande, a onda sve uobličavamo i stvaramo finale. Za scenski nastup i odjeću se brine Ivona Perkov i modni dvojac ELFS.

- Definitivno smatram da je Porin priznanje radu umjetnika. Ali, naravno, svaka nagrada, svaka nominacija i svaki festival otvaraju nova vrata. Pogotovo meni koja se još izgrađujem u pjevačkom smislu. Sve to potvrđuje kako smo moja ekipa i ja na dobrom putu i da ima ljudi koji to prepoznaju i cijene. Već sam prije rekla, kada sam dobila nagradu HrTop20 Media servisa za Nadu godine, da mi je najbitnije ne razočarati. Sada je na meni dvostruka odgovornost. 
 
Kada se piše ili priča o tebi, konstantno se spominje pridjev mlada, smeta li ti to ili si ponosna što si tako 'mlada' uspješna u ovom poslu?

- Svoje godine ne mogu promijeniti, niti bih ih željela mijenjati. 'Mlada' jesam i smatram da je to prednost jer imam još puno vremena pred sobom i ne moram žuriti s karijerom. Upravo zato volim što se sve događa polakše, idemo singl za singlom, nastup za nastupom i sve ima svoj cilj.
 

Tin Banić-.--.-Franka Batelić
Franka Batelić
Photo Tin Banić  
Postoji li određen smjer kojim se želiš predstavljati publici, ili se on mijenja s pjesmama, s vremenom?

"Nisam control freak"

- U tom se pitanju trebam izgraditi, isprobati što više stilova koji mi leže i koje volim, a onda se usredotočiti na onaj u kojemu se budem najviše pronašla. Sretna sam jer se iz pjesme u pjesmu nadograđujem, unosimo nešto novo i tko zna u kojem stilu ću završiti. He, he, he. 
 
Na Dori si imala odličan scenski nastup, no i odjeću. Sudjeluješ li i sama u kreiranju ideja ili se potpuno prepuštaš rukama stručnjaka?

- Nisam control freak, ali volim sudjelovati u kreativnom razvoju. Najčešće ideja potekne od mog menadžera Siniše Bevande, a onda sve uobličavamo i stvaramo finale. Za scenski nastup i odjeću se brine Ivona Perkov i modni dvojac ELFS. Naravno da imam pravo glasa, inače ne bih zastupala sebe nego njih, posebno kod izabiranja odjeće. Znamo imati i duže rasprave, ali na kraju sve riješimo kompromisom.