ISPITALI SMO

11. LIPNJA 2009. 20:00h

Poznati čuli za Tijelovo, ali ne znaju što znači

Tekst

Što je to Tijelovo i što ono predstavlja katolicima, odnosno kršćanima, pitali smo neke od poznatih. Većina zna što je, ali ne i što slavi.

Budući da se danas u Hrvatskoj obilježava kršćanski blagdan Tijelovo, odlučili smo provjeriti znaju li hrvatski celebovi zašto je neradni dan i što u biti taj blagdan predstavlja vjernicima.

- Znam da je Tijelovo, iako ne znam točno što je to, znam da je blagdan posvećen Isusu - rekla nam je Marina Jerković, poznata po natjecanju za hrvatskog top modela. Da je riječ o Tijelovu zna i Alen Macinić, no njemu, kao većini Hrvata, dan nije bio slobodan jer ga je proveo radno i to od ranih jutarnjih sati.

Ime blagdana Tijelovo znala je i Ivana Kindl, no kaže kako je tek danas saznala za njega jer nije previše zainteresirana za svetkovine.
- Svaka čast blagdanima, no danas nisam stigao na misu jer sam radio cijeli dan. Između ostalog, morao sam ići po svježu ribu u Pazin - rekao nam je umorni Alen.

Katolici slave Tijelovo - Blagdan Kristovog Tijela

Što predstavlja Tijelovo nisu nam točno znale reći ni Ivana Ergić i Super Silva, iako je prva priznala da zna za njega kao pojam, ali ne i njegovo značenje. Bivšu Miss Ivanu smo, kako je kazala, uhvatili malo nespremnu, ali hrabro se nasmijala na svoj račun kad smo je iznenadili pitanjima o ovom blagdanu. Rekla je kako smo je njima potaknuli na istraživanje te da će zasigurno potražiti odgovore na internetu i sljedeće Tijelovo dočekati s više informacija.

- Ma mlada sam, imam vremena naučiti i to. Trenutno sam malo u gužvi zbog faksa pa nisam obraćala pažnju na blagdane - rekla nam je Ivana.

Silva nam je kratko u razgovoru rekla da trenutno ni ne može razmišljati o blagdanima jer joj je u zadnje vrijeme jako loše, budući da je došlo do nekakvih promjena s njenom terapijom.

Ime blagdana Tijelovo znala je i Ivana Kindl, no kaže kako je tek danas saznala za njega jer nije previše zainteresirana za svetkovine.