13. LIPNJA 2013. 18:32h

SEVERINA O REFERENDUMU Svakoj manjini treba dati ista prava kao sebi samome

Foto

Trach
0

Tekst

U intervjuu za Story book Severina je otvoreno iznijela mišljenje o referendumu 'U ime obitelji' i o tome kako se nazivom te građanske inicijative zapravo samo manipulira ljudima.

'Plaše me loše i netolerantne namjere. Plaši me primjerice zahtjev za referendum koji je nazvan 'U ime obitelji', a koji sa obitelji nema nikakve veze. Svima treba biti jasno da se ovdje radi o manipulaciji, koriste se emocije ljudi, objašnjavaju im kako je obitelj ugrožena, a sve kako bi se nekome drugome nanijelo zlo, kako bi taj drugi postao građaninom drugoga reda', kaže Severina i dodaje kako ne želi vjerovati da živi u zemlji u kojoj bi većina branila manjini stvari koje se njih zapravo uopće ne tiču.

'Homoseksualci nas ničime ne ugrožavaju. Dapače, mislim da je divno živjeti u zemlji koja poštuje sve vjere, sve nacionalnosti i sve vrste različitosti. Mi većina, trebamo zaštititi svaku manjinu i svakoj manjini dati ista prava kao i sebi samima. Samo tako će se cijelo društvo osjećati pravedno i svaki pojedinac će biti ponosan što živi u Hrvatskoj', rekla je.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!