AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

15. LIPNJA 2012. 12:19h

Bicikliranje o Pešči u subotu 16. lipnja u 18 sati

Foto

Zagreb
0

Tekst

Za posljednji dan Dana Pešče KC Peščenica i Muzej kvarta pozivaju sve ljubitelje bicikliranja i istraživanja da se pridruže subotnjoj akciji u 18h.

Bicikliranje započinje na Kvaternikovom trgu od kuda će se ruta kretati kroz Borongaj prema Žitnjaku, točnije do Ateliera Žitnjak koji su smješteni u nekadašnjoj osnovnoj školi. Grad Zagreb ju je preuredio u umjetničke atelje i dodijelio umjetničkoj neprofitnoj organizaciji Atelieri Žitnjak koja okuplja 15-tak likovnih umjetnika. Biciklisti će moći ući u prostor atelijera i vidjeti prostore u kojima stvaraju umjetnici.

Biciklistička ruta vodi dalje do Jezera Savica (120 jezera - ornitološki rezervat - omiljeno okupljalište zagrebačkih ribića), sve to na 10 minuta od centra grada, na Peščenici!

Ova biciklistička ruta osim upoznavanja kvarta ima za cilj ukazati i na problem urbanističkog planiranje razvoja grada koji u svom početku nije uključivao biciklističku infrastrukturu čime su biciklisti, ovdje još i danas, osuđeni na kretanje gradskim prometnicama. Ovom akcije ćemo uočiti razlike u planiranim i neplaniranim dijelovima kvarta, prepoznati specifične markere i vizure koji stvaraju njegov specifičan identitet i na kraju sve sudionike dovesti do Kulturnog centra Peščenica na završni tulum Dana Pešče na kojemu nastupaju fado pjevačica Jelena Radan u 21.30 h i DJ Mario Kovač – D'Elvis u 22.30 h.