AUTOR agencija vlm
FOTO: Pixsell
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

30. KOLOVOZA 2010. 19:20h

Cijelu noć razbijali zid mjenjačnice u kojoj nije bilo ni lipe

Foto

Zagreb
0

Tekst

I kriminalcima bi katkad dobro došlo zrno soli u glavi. Ili možda malo bolja priprema noćnih akcija.

Jer oni koji su proteklog vikenda provalili u mjenjačnicu Euro trezor u Ilici, nedaleko od Ravnateljstva policije, ne bi li se dograbili izdašnog plijena očito su odrasli uz poznate klasike animiranog filma "A je to!" pa su model rada dviju dobrodušnih, priglupih lutaka majstora doslovno preslikali i u svoj ne baš najbolje uhodan “biznis”.

Što opet nije ni tako loše. Dakle, nakon što je pala odluka da se spektakularno opljačka spomenuta mjenjačnica, prionulo se mukotrpnom poslu.

Momci su očito odrasli na crtićima u kojima još nije bilo eskalacije nasilja pa se u svome poslu ne vole služiti oružjem. Može biti opasno, a i previše privlači pozornost. Bolje im ipak u rukama leže priprosti kramp i lopata.

Pa su zbog toga odlučili s dvorišne strane zgrade u kojoj se nalazi Euro trezor u zidu iskopati rupu, jednostavno se kroz nju uvući u prostoriju i još jednostavnije “počistiti” blagajnu mjenjačnice. Koliko im je trebalo vremena da probiju zid nije poznato, ali sigurno je da su bili prilično zaprepašteni shvativši da im se sav trud uložen u prilično zahtjevnu operaciju, jer ne treba ipak zanemariti činjenicu da se pljačka odvija u susjedstvu cijele policijske vrhuške, na kraju nije isplatio. Ostali su kratkih rukava. U blagajni mjenjačnice, naime, nije bilo ni jedne lipe! Potpuno prazna!

Lopovima amaterima valjda je postalo jasno da su trebali bolje razraditi taktiku te, sukladno tome, provjeriti odnosi li se novac na kraju radnog vremena ipak na neko sigurnije mjesto.

– Kako su ušli, tako su poslije i izašli. Ovo nam je prva provala – kazali su jučer u mjenjačnici. Kamo su provalnici otišli, ne zna se. Možda pred televizor. Da bolje nauče i zapamte kako to majstori Pat i Mat zapravo “uspješno” rade.