AUTOR: T.G.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

15. OžUJKA 2012. 23:20h

DOKAD? ZET tek digao cijene, a traži još. I Bandić im dao 8 milijuna kuna!

Foto

Zagreb
0

Tekst

Nije prošlo ni mjesec dana kako je ZET povisio cijene javnog prijevoza za 30 posto, a već su zatražili novu novčanu pomoć od Grada.

I kao pri povećanju cijena, što su od Zagreba zatražili, to su od gradonačelnika Milana Bandića i dobili. Gradonačelnik im je prošli tjedan potpisao isplatu kapitalne pomoći od čak osam milijuna kuna.

Kako stoji u obrazloženju gradonačelnika, kapitalna pomoć se odobrava za podmirenje šeste rate glavnice po dugoročnom kreditu namijenjenom obnovi tramvajskog podsustava koja dospijeva 31. ožujka 2012. godine.

Novac će sjesti ubrzo na ZET-ov račun kod Zagrebačke banke pa će blokada računa taman pred isplatu plaća ipak biti izbjegnuta.

No, pitanje je koliko novca SDP-ovcima treba da ZET posluje bliže nuli, a da javni prijevoz u Zagrebu, kao i u drugim svjetskim gradovima, bude jeftiniji barem od taksija.

Jer, kada bi se cijeni karata pribrojila ova i sve druge kapitalne pomoći koje ZET uzima svakodnevno od građana Zagreba ( pa i onih koji u tramvaj ili autobus nikada nisu ušli) oni su u svim varijantama skuplji od bilo koje gradske taksi službe, a ne samo na nekoliko ruta kako su izračunali neki uzimajući u obzir samo cijene karata.

Da Zagrepčani znaju koliko novca kroz razne proračunske stavke uzme ZET iz njihova džepa svake godine, onda bi i znali da su tramvajsku kartu već višestruko platili prije nego što su u tramvaj uopće i ušli.