20. SIJEčNJA 2012. 15:36h

Forum mladih SDP-a Zagreba na Cvjetnom trgu agitira za EU

sdp, eu

Foto

Zagreb
0

Tekst

Forum mladih SDP-a Zagreba u petak je na Cvjetnom trgu započeo s dvodnevnom akcijom povodom nedjeljnog referenduma za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Dijeljenjem promotivnog materijala na temu mladih u EU te informiranjem građana o prednostima koje donosi članstvo, mladi SDP-a građane žele potaknuti da 22. siječnja njihov odgovor na referendumu bude pozitivan.

Akciju je podržao i predsjednik GO SDP-a Zagreba Davor Bernardić te poručio da je Europska unija "šansa za cijelu zemlju da nam u budućnosti bude bolje".

„EU nije nikakav univerzalan recept koji će nam donijeti blagostanje samo po sebi. Puno toga ovisi o nama samima te se nadam da ćemo ovu priliku znati iskoristiti", poručio je Bernardić. "To je kao da imate europsku ligu i balkansku ligu. Morate izabrati koje vam je utakmice bolje igrati. Vjerujem da su ove europske svakako izazovnije i prilika su za sve nas da pokažemo ono što znamo", dodao je Bernardić.

Naglasio je kako će mladima u EU na raspolaganju biti veća mobilnost na tržištu rada i na području obrazovanja. „Ipak se nadam da će se oni koji će otići studirati bilo gdje u Europi vratiti u Hrvatsku kako bi pomogli hrvatskom gospodarstvu“, poručio je Bernardić.

Akcija foruma mladih nastavlja se u subotu, 21. siječnja s početkom u 12 sati (Cvjetni trg).

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!