GUŽVA U RODILIŠTU

1. SIJEčNJA 2009. 17:05h

FOTO: Bandić kod prve bebe u KB Sveti Duh

Foto

Bandić darivao p ...
0

Tekst

Prva beba rođena u KB Sveti Duh, maleni Fran Višek, rodio se u 4.25 sati, a njegovoj je majci zagrebački gradonačelnik poklonio cvijeće.

Mali Fran Višek prva je beba rođena u bolnici Sveti Duh u novoj 2009. godini. KB Sveti Duh u poslijepodnevnim je satima Nove godine posjetio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je prvu bebu namjeravao posjetiti još noćas, no ona se tada još nije rodila.

Gradonačelnik je Franovoj majci Nataliji uručio cvijeće. Našalio se kako neće smetati bebama, jer su one sve sad jako zauzete.

Mario Ćužić-.--.-
Photo javno192  
Mama Natalija ispričala je da se mališan rodio u 4.25 sati. Maleni Fran težak je 3800 grama, a dugačak 52 centimetra.

- Suprug ga je vidio na sekundu i rekao da mu je beba malo bucmasta – ispričala nam je Natalija Višek, dodavši kako će suprug ponovno tijekom dana doći vidjeti svoj najljepši novogodišnji poklon.

Mališan ima i stariju seku, koja je pomalo ljubomorna na prinovu u obitelji, a mama Natalija se nada da će seka ipak brzo prihvatiti malog Frana. Dok je on miran kao bubica, njegova je seka puno življa, priča nam mama.

Ravnatelj Mladen Bušić rekao je da je KB Sveti Duh jedina zagrebačka bolnica u kojoj su majke 24 sata dnevno uz svoju dječicu, čime se od početka stvara veza. Zbog toga ta bolnica ima status ''Bolnica-prijatelj djece''.

Gradonačelnik je na kraju dodao da Grad Zagreb za opremu za svako prvorođeno dijete roditeljima daje pomoć od tri tisuće kuna godišnje do djetetove šeste godine, šest tisuća kuna za drugo dijete i devet tisuća kuna za treće dijete. Već drugu godinu za redom u Zagrebu ima više rođenih nego umrlih.

U prvim satima nove godine u Zagrebu je rođeno čak 17 mališana, od čega sedam djevojčica i deset dječaka.

Fotografije iz rodilišta u KB Sveti Duh pogledajte ovdje.