AUTOR: V.N.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

18. TRAVNJA 2012. 18:40h

FOTO: Mihael Zmajlović: Pred nama je puno posla da pokrenemo gospodarstvo

Foto

Mihael Zmajlović ...
0

Tekst

Na osmoj međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina ZagREb 2012. sudjelovao je i Mihael Zmajlović, gradonačelnik Jastrebarskog i predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

U panel diskusiji pod nazivom „REzgovarajmo: Mozaik vizura“ sudionici panela razgovarali su o trendovima na tržištu nekretnina, novim projektima i investicijskim ciklusima u Republici Hrvatskoj. Mihael Zmajlović predstavio je projekte grada Jastrebarskog koji se financiraju iz Europskih fondova, pojasnio je zašto je Jaska privlačna za strane ulagače i koje su to strateške prednosti koje je u ožujku ove godine i Financial Times prepoznao proglasivši Jastrebarsko jednim od deset gradova europske budućnosti za regiju Južne Europe koji su uspješni u privlačenju stranih investicija.

-Obzirom na korisnu diskusiju panela koja je okupila stručnjake u svojim područjima, vidljivo je da želimo držati korak s aktualnim trendovima na tržištu nekretnina koje pokušavamo oživjeti projektima koji su energetski održivi, promoviraju zelenu gradnju ali su i ekonomski isplativi za ulagače koji dolaze iz inozemstva. Kako stvari stoje, pred nama je još puno posla kako bi se sadašnje stanje u gospodarstvu pokrenulo, stoga mi je drago da sam imao priliku sudjelovati na konferenciji koja je uvijek poželjna platforma za generiranje novih ideja, uspostavljanje kontakata te realizaciju novih investicijskih projekata na tržištu nekretnina koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta - izjavio je Mihael Zmajlović netom nakon panela.

Na panel diskusiji ostali sudionici bili su: dr.sc. Tomislav Borić, istaknuti profesor prava, Institut za austrijsko i internacionalno trgovačko i korporativno pravo, Pravni fakultet, Sveučilište u Grazu, Mark Gurney, Director Creative Design, Architecture, ECE Projektmanagement G.m.b.H. & Co. KG, Davor Lukšić, CEO, Excelsa d.o.o., Miran Pavić, glavni urednik, Nedjeljni Jutarnji i Kevin Turpin, Head of Research CEE/SEE, Jones Lang LaSalle.

Više pogledajte u fotogaleriji Mihael Zmajlović na konferenciji ZagREb 2012