AUTOR: Tina Grdić
FOTO: Tin Banić
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

RAZVOJ ODJELA SE NASTAVLJA

27. SIJEčNJA 2009. 20:04h

FOTO: Na Svetom duhu obnovljena oftalmologija

Foto

Bandić otvorio o ...
0

Tekst

Osim informatičkog umreženja, odjel oftalmologije dobio je i Odsjek za stražnji segment oka, ali i službu za hitni prijem.

U bolnici Sveti duh u utorak je održana svečanost povodom otvaranja obnovljenog prostora oftalmološke dijagnostike Zavoda za očne bolesti.

Tin Banić-.--.-
Photo Tin Banić  
Svečanost je predvodio dr.sc. Mladen Bušić, Predstojnik Zavoda za očne bolesti, zajedno s gradonačelnikom Grada Zagreba, Milanom Bandićem. Bušić u uvodnoj riječi nije štedio na zahvalama. Spomenuo kako je Sveti duh od svog osnutka prije dalekih 205 godina, bolnica koja stoji na strani pacijenata.

Prvi podaci o Očnom odjelu datiraju od davne 1831. godine, od kada napredak odjela i njegov razvitak nije stao. Bušić nije zaboravio reći koliko je ponosan na to što se izvrsnom osoblju bolnice pridružio i doktor Šarić, koji je iz jedne od većih bolnica prešao u Sveti duh.

Odsjek za stražnji segment oka

Od važnijih postignuća izdvaja se otvaranje prve Očne banke u Hrvatskoj, ali i osnutak Odsjeka za stražnji segment oka u sklopu kojeg se nalazi operacijska sala i moderna oprema za liječenje.

Planovi liječnika bolnice ostaju jednaki, dakle želja da se pacijentima maksimalno posvete, te da im neprestano budu na raspolaganju i to 24 sata dnevno.

Tin Banić-.--.-Djelatnici Zavoda za očne bolesti u bolnici Sveti Duh
Djelatnici Zavoda za očne bolesti u bolnici Sveti Duh
Photo Tin Banić  
Nakon Bušića kraći je govor održao i Milan Bandić koji je samo kratko naglasio važnost Svetog duha kao suvremene bolnice. Osim toga, spomenuo je kako sprave i tehnologija nisu dovoljne za postizanje onoga do čega je bolnica došla, već su tu ključni ljudi koji su se za to izborili.

Administraciji je konačno odzvonilo

Na Odsjeku se planira i otvaranje hitnog prijema, što se predviđa za oko mjesec dana. Obnovljeni odjel umrežen je u informatički sustav kojim će se izbjeći dodatna čekanja na šalterima, a liječnici će pritom imati uvid u stanje bolesti građana.

Projekt je financirao Grad Zagreb zajedno s HZZO-om, a vrpcu je prerezala Lupieri Tanja, glavna sestra Zavoda za očne bolesti.

Kako je svečanost izgledala možete pogledati u fotogaleriji Bandić otvorio obnovljeni dio oftalmologije.