7. RUJNA 2013. 16:22h

FOTO: Šarene lutke Pifkove povorke u Zagrebu

Foto

ŠARENE LUTKE PIF ...
0

Tekst

Povorka čarobnih, veselih lutaka iz mašte prošetala je Zagrebom. Zli bubnjari, klaunovi i cirkusanti na čelu s predvodnikom Pifkom razveselili su najmlađe i najavili prestižni 46. PIF festival.

Zaštitno lice PIF festivala, lutka Pifko i prijatelji prošetali su centrom Zagreba! Ususret prestižnom PIF međunarodnom festivalu kazališta lutaka, šarene i vesele lutke kao iz mašte, klaunovi, cirkusanti te djeca s natječaja za izradu lutaka, oduševljavali su prolaznike i brojne znatiželjnike koji su iskoristili povorku kako bi se slikali i porazgovarali s omiljenim likovima iz bajki. Predvodnik povorke Pifko bio je posebno dobro raspoložen, plesao je, šalio se ali i nagrađivao najmlađe poklonima iznenađeja. 

Vesela povorka uveseljavala je građane od Tkaličićeve ulice preko Trga bana Josipa Jelačića pa sve do Cvjetnog trga te najavila 46. izdanje prestižnog PIF festivala koji nas u zagrebačkim kazališnim dvoranama očekuje od 09. do 14. rujna. Ljubitelji bajkovitih, neobičnih lutkarskih priča iz života i mašte uživat će u umijeću prestižnih svjetskih lutkara iz Kine, Rusije, Češke, Slovenije, Poljske, Srbije i Hrvatske koji će oživjeti lutke i uvesti nas u beskrajni svijet mašte.

Na 46. izdanju Pif festivala nastupit će 12 vrhunskih kazališta iz cijelog svijeta, a osim najboljih lutkarskih predstava tijekom šest festivalskih dana otvorit će se dvije izložbe, održati šest lutkarskih radionica za djecu te promocija dvije knjige.

PIF festival, 1968. godine osnovali su članovi zagrebačkog Studentskog esperanto kluba. Puni naziv festivala je Pupteatra Internacia Festivalo, a organizira ga Kulturni centar Travno. Na njemu je do sada nastupilo više od 550 lutkarskih kazališta sa svih kontinenata svijeta.

Više pogledajte u fotogaleriji ŠARENE LUTKE PIFKOVE POVORKE