17. SVIBNJA 2012. 10:22h

Gradski ured za energetiku organizira Zagrebački energetski tjedan

Foto

Zagreb
0

Tekst

Agencija za zaštitu okoliša i ove godine aktivno sudjeluje na Zagrebačkom energetskom tjednu (ZET), koji od 14. do 19. svibnja organizira Grad Zagreb – Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.


Središnji događaj ZET-a je predstavljanje tvrtki, poduzetnika i stručnih udruga koje djeluju na području energetike, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša na Trgu bana Josipa Jelačića.


Ovim putem pozivaju se građani da u subotu, 19. svibnja, od 8 do 20 sati posjete štand ZET-a na Trgu bana Josipa Jelačića na kojemu će zainteresiranim građanima biti predstavljeni projekti i publikacije Agencije te Informativni centar koji djeluje u sklopu ustanove. Također, posjetitelji će se darovati ekološki prihvatljivim poklonom.


S porukom „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo“ cijeli tjedan u Zagrebu se održava niz predavanja i radionica na temu energije, globalnog zatopljenja, primjena mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, kao i stručna predavanja hrvatskih i europskih znanstvenika.


Stručnjaci Agencije za zaštitu okoliša iz područja kakvoće zraka i zaštite od buke sudjelovat će sutra, u petak, 18. svibnja, na okruglom stolu Hrvatskog autokluba pod nazivom „Sigurna i energetski učinkovita urbana mobilnost za održivi razvoj gradova“. Tribina će se održati u Hrvatskom autoklubu, Avenija Dubrovnik 44, od 10 do 12 sati.