AUTOR: I.V.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

30. SVIBNJA 2012. 15:34h

Jastrebarsko izdavaja novac za izgradnju obilaznice i dječjeg vrtića

Foto

Zagreb
0

Tekst

U četvrtak će se na redovnoj sjednici Gradskog vijeća Jastrebarskog raspravljati o prijedlogu rebalansa proračuna kojim će se osigurati sredstva za izgradnju obilaznice i dječjeg vrtića u Desincu, čija se izgradnja planira financirati i sredstvima iz programa Hrvatske banke za obnovu i razvoj u vrijednosti od 16 milijuna kuna.

Izgradnja obilaznice glavne gradske prometnice dugoročni je strateški projekt grada kojim bi se povezala sjeverna i južna prometnica u ukupnoj duljini od 2 kilometra, s time da se u južnom dijelu planira izgraditi i rotor koji bi povezao prijelaz preko nadvožnjaka planiranog za izgradnju u idućoj godini. Izgradnja dječjeg vrtića u Desincu također je važan projekt kojim se namjerava proširiti postojeće ograničene kapacitete za predškolski odgoj djece na području Jastrebarskog.

„Izgradnja obilaznice jedna je od najvećih, ali i najvažnijih kapitalnih investicija ove godine. Osim što će se rasteretiti glavna gradska prometnica što je tinjajući problem svih građana Jaske već desetljećima, uspostaviti će se i bolja povezanost s gospodarskom zonom Jalševac. Također, novi vrtić u Desincu prijeko je potrebna investicija budući da godinama veliki broj djece ostaje bez mogućnosti upisa zbog prenatrpanosti gradskog vrtića. Primjerice, samo ove godine 90-ero djece je ostalo na listi čekanja, a to je nešto što više ne možemo dopustiti.", izjavio je uoči sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović.

Planirani novi dječji vrtić u Desincu sastojati će se od tri jedinice koje će moći primiti dovoljan broj djece iz Jastrebarskog i okolnih naselja s ciljem osiguravanja standarda jednake kvalitete javne usluge svim građanima.