23. VELJAčE 2012. 15:10h

Na Trešnjevku se ponovno vraća atraktivna kazališna scena

Fabre

Foto

Zagreb
0

Tekst

Trešnjevka od srijede ima obnovljenu i atraktivnu kazališnu scenu kao stvorenu za rad neovisnih kazališnih trupa! Riječ je o dobro poznatoj dvorani agilnog trešnjevačkog Centra za kulturu u kojoj već pet godina djeluje Teatar na Trešnjevci ili TNT. No, ravnateljica centra Ljiljana Perišić uspjela je obnoviti pod, urediti stolce i strop te osvježiti dvoranu kako bi TNT mogao ugostiti sve one kazalištarce koji se žale da u Zagrebu nemaju gdje igrati ili probati svoje predstave. I premda ravnateljica kaže da rad na dvorani još nije dovršen, TNT je u srijedu ugostio službenu premijeru dječje predstave “S ruksakom po Europi” koju je po tekstu Dore Delbianco režirala Svetlana Patafta. Predstava u kojoj hrvatska kuna Zlatka krstari svim zemljama članicama Europske unije nastala je prema priči Tatjane Prenđe Trupec. Riječ je o ambicioznoj izvedbi koja vas u samo sat vremena pokušava prošetati dobrim dijelom Europe pa je stoga pravi izazov za glumce, lutkare i performere Amandu Prenkaj, Svetlanu Pataftu i Nikolu Mijatovića.

Dobronamjerno putovanje Europom počinje u Mađarskoj pa nije čudno da su scenografi Tonka Maleković i S. Patafta središnji dio scene efektno posvetili pokretnoj Rubikovoj kocki. A sve buduće goste TNT-a koji je svojedobno u suradnji s Arsseptimom iznjedrio i predstavu “Judit French” Vlatke Vorkapić očekuje dvorana sa 238 udobnih mjesta.

– U ožujku ponovno otvaramo večernju scenu, a planiramo i suradnju sa Zlatkom Bourekom, Vilijem Matulom... – kaže vanjski suradnik za kazalište TNT-a Želimir Ciglar.