AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

26. LIPNJA 2012. 13:28h

Nepoznati muškarac na Trešnjevci brutalno pretukao lezbijski par

Zastava duginih boja - simbol gej i lezbijskog pokreta

Foto

Zagreb
0

Tekst

U petak oko 6 sati ujutro u kvartu Trešnjevka nepoznati je muškarac fizički napao dvije djevojke zbog toga što su lezbijke.

Napadač je bio odjeven u traperice i majicu na kojima je, prema sjećanju žrtvi pisalo "Run" i "Zagreb". Visok je oko 180cm, oko 25 godina starosti i djeluje da nije bio pod utjecajem alkohola ili droga. Uznemiravanje i homofobni ispadi počeli su uoči samog napada, dok su djevojke čekale noćni autobus na Glavnom kolodvoru. Iako su ga uglavnom ignorirale, obraćajući mu se jedino s porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, već je s verbalnim zlostavljanjem nastavio i u noćnom autobusu. Nakon što su djevojke izašle na stanici kod trešnjevačkog placa, verbalni napad pretvorio se u fizički – udarcima u glavu. Djevojke su nekako uspjele pobjeći, no on ih je sustigao kod rotora u Novoj cesti te ih je nastavio tući šakama i nogama po glavi i tijelu. Jedna od djevojaka uspjela je pozvati policiju nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, vrijeđajući i njih i policiju.

Posljedice napada su brutalne: jedna od djevojaka je zadobila frakturu vilice, ima rasječenu usnicu i potres mozga, dok druga ima hematome i masnice po licu. Žrtve zločina iz mržnje policiji su na licu mjesta jasno naglasile da se napad dogodio iz mržnje zbog njihove spolne orijentacije.

Obavijestile su i Zagreb Pride koji je jučer angažirao odvjetnički ured s kojima je uspješno surađivao na niz drugih zločina iz mržnje.

Pozivaju se sve građani/ke koji su možda svjedočili napadu ili verbalnom zlostavljanju da se jave u trešnjevačku policijsku postaju, ili izravno Zagreb Prideu.