AUTOR: N.B.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

12. RUJNA 2012. 21:34h

Održana sjednica Savjeta mladih: Olga Plazibat nova-stara predsjednica

Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Zagreba

Foto

Zagreb
0

Tekst

U Gradskoj skupštini održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Zagreba na kojoj je za predsjednicu ponovno odabrana Olga Plazibat, a za njezinu zamjenicu Branka Vierda, stoji na stranicama Gradske skupštine.

Osim gradonačelnika Bandića koji se okupljenima obratio u uvodnom govoru, mladima se obratio i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, koji je poručio kako je jedna od najbitnijih zadaća Savjeta mladih oblikovanje inicijativa i ideja, te angažman u onim područjima koji su u interesu mladih.

Savjet mladih osnovala je Graska skupština s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Zagreba. Kandidate za članove Savjeta mogu predložiti udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća, studentski zborovi, te drugi registrirani oblici organiziranja mladih.

Uz članove Savjeta i gradonačelnika Milana Bandića, na konstituirajućoj
sjednici su bili prisutni i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, tajnik Gradske skupštine Dejan Subotić, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, načelnica Odjela za mlade Helena Miladić te pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.