21. OžUJKA 2013. 22:47h

Snježana Lozančić nova ravnateljica dječjeg vrtića Medo Brundo

Jelena Pavičić Vukičević

Foto

Zagreb
0

Tekst

-Sadašnja ravnateljica dobro radi svoj posao i molim vas da ovo ne radite za zadnjoj sjednici. Vesna Marić je odlična ravnateljica i dajte joj da odradi svoj mandat pošteno do kraja. Pa ima još četiri mjeseca mandata. Zašto se žurite da ju smjenite - apelirala je dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević sinoć na sjednici gradske skupštine da ne mijenjaju ravnateljicu dječjeg vrtića Medo Brundo.

Naime, članovi upravnog vijeća dječjeg vrtića Medo Brundo ( koje imenuje Skupština) jednoglasno su predložili Gradskoj skupštini da sadašnju ravnateljicu Vesnu Marić smjeni, a umjesto nje za ravnateljicu imenuju Snježanu Lozančić.

Apeli dogradonačelnice su ostali neuslišani. Jedino ju je zastupnik Željko Horvat podržao te je i on za govornicom javno upitao skupštinsku većinu zašto mijenjaju ženu četiri mjeseca prije isteka mandata bez osobitog razloga.

A razloge smjene nisu znali jučer ni SDP-ovci.

- Svih pet članova upravnog vijeća nam je poslalo taj prijedlog i oni za to valjda imaju dobrog razloga- pojasnio je Zvane Brumnić, predsjednik kluba zastupnika SDP-a zašto ova preuranjena smjena.

Nova ravnateljica Snježana Lozančić rođena je 1968. godine, a u dječjim vrtićima kao odgajatelj radi od 1987. godine. U životopisu jo stoji i da još uvijek studira na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskom sveučilišnom studiju, smjer Rani i predškolski odgoj i obrazovanje. U dječjem vrtiću Bajka, gdje je dosada radila, bila je i sindikalna povjerenica.