INICIJATIVA PROTIV USTAŠTVA

13. PROSINCA 2008. 17:08h

Spremni smo braniti antifašističke vrijednosti RH

Foto

Zagreb
0

Tekst

Inicijativa protiv preimenovanja Trga maršala Tita priopćila je kako svi oni koji podvaljuju zločinačku ideologiju nisu dobrodošli.

Građanska inicijativa ''Protiv ustaštva i povijesnog revizionizma'' priopćila je kako je zadovoljna prosvjedom održanim protiv preimenovanja Trga maršala Tita u Zagrebu.

- Prosvjed je organiziran iz protesta prema antidemokratskim i filofašističkim skupinama koje su se odazvale skupu ''Krug za trg''. Pokazali smo sebi, Zagrebu i Hrvatskoj da smo ustrajna i solidarna

Mario Ćužić-.--.-
Photo javno192  
grupa od očekivanih i najavljenih dvjestotinjak antifašista i antifašistkinja i da smo spremni braniti ustanove i antifašističke vrijednosti naše Hrvatske - stoji u priopćenju građanske inicijative ''Protiv ustaštva''.

S druge strane, kod Zdenca života prosvjedovali su oni koji žele Trg maršala Tita preimenovati u Kazališni trg, kako se nekoć zvao. Njima je građanska inicijativa ''Protiv ustaštva'' poručila kako nisu dobrodošli.

- Istim onima koji su nam ne tako davno slikama Ante Pavelića osporavali pravo na Trg žrtava fašizma, koji su letvama i suzavcem napadali građane Zorana Pusića, Stipu Mesića, Stipu Šuvara, Zorana Oštrića, Sanju Kapetanović i mnoge druge, koji danas ponovno pokušavaju hrvatskoj javnosti podvaliti svoju zločinačku ideologiju, poručujemo da su u Hrvatskoj, demokratskoj i antifašističkoj zemlji zauvijek nedobrodošli - zaključuje se u priopćenju.

Više o prosvjedu pročitajte u članku: FOTO: Policija između dviju grupa prosvjednika.