AUTOR: P.Č.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

15. LIPNJA 2013. 11:15h

Stranka ZA GRAD podržava Povorku ponosa

Povorka ponosa u Zagrebu

Foto

Zagreb
2

Tekst

"Povorka ponosa je vrlo važan događaj kojim se želi podsjetiti na neravnopravnost istospolnih parova u našem društvu. Stranka ZA GRAD podržava svako nastojanje da grad Zagreb postane tolerantniji, pa stoga podržavamo i ovaj simboličan čin kojim se udruge bore za društvo koje neće osuđivati već poštivati različitost i u kojem će različiti biti jednakopravni", poručuju iz stranke ZA GRAD.

Dvanaesta Povorka ponosa, koja se ove godine održava pod sloganom “Ovo je zemlja za sve nas”, temelji se na zagovaranju jednakosti, dostojanstva i ravnopravnosti svih lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba i njihovih obitelji. Upravo se za takav odnos društva prema manjinskim zajednicama zalaže i stranka ZA GRAD kojoj je pravo na slobodu izbora jedna od temeljnih odrednica Statuta.

"Dugogodišnjim zalaganjima pojedinaca i udruga Povorke ponosa postale su festivali različitosti i tolerancije te smatramo da su pomaknule naše društvo u pravom smjeru. Stranka ZA GRAD zalaže se za bolje upravljanje gradom i davanje glasa građanima, no komplementarno tome je i zalaganje za tolerantan grad koji njeguje različitosti, poštuje ljudska prava i slobodu izražavanja različitih stavova. Zato podržavamo održavanje Povorke ponosa u organizaciji Udruženja Zagreb Pride kao iskaz nastojanja da se izgradi ravnopravno društvo, temeljeno na zaštiti manjina, nenasilju i toleranciji. Vidimo se u 14 sati na Trgu žrtava fašizma", poručuju iz Stranke.

Uza sve navedeno, Povorka ponosa svakako je i jasan primjer participacije građana za koju se Stranka zalaže od samih početaka svoga djelovanja.

Dobar početak političkog dijaloga svakako je i isticanje isticanje triju zastava duginih boja, međunarodnih simbola LGBT i Pride pokreta, i jedne zastave Zagreb Pridea, koje vijore na Trgu bana Jelačića. Tu simboličku poruku, kojom se pokazuje da je Zagreb grad svih njegovih građana, a Hrvatska zemlja svih njenih stanovnika, u kojima bi svi trebali živjeti slobodni od diskriminacije i neravnopravnosti, stranka ZA GRAD također potpisuje i potpuno podržava.

Povorci, koja će nakon okupljanja na Trgu žrtava fašizma proći kroz centar Zagreba i završiti u parku Zrinjevac, pridružit će se članovi, simpatizeri i volonteri Stranke.